Google го претстави својот „паричник“, ќе се плаќа преку мобилен

Идејата зад мобилниот паричник е да се поедностави плаќањето, односно наместо да користите кеш или кредитни картички кои во овој случај се една работа повеќе за носење, вие го имате паметниот телефон кој е секогаш со вас бидејќи е повеќе мини компјутер одошто телефон.

„Бидејќи е апликација ќе може да правите многу повеќе со неа одошто со обичен паричник. Ќе можете да ги складирате вашите картички, понуди и купони без потреба да ги носите…. Еден ден ќе може да ги сместите и авионските карти, личната карта и клучевите во Google Wallet.”, вели Google.

За безбедност Google најави дека ќе се користи заклучување на телефонот, Google PIN и енкрипција на информациите на кредитните картички.

За почеток Google Wallet плаќањата ќе бидат само за Nexus S 4G телефонот, подоцна на други, и ќе можноста за плаќање преку него ќе го има во продавници ширум САД.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии