Google го подобри Docs, воведе едитирање во реално време

Друга нова опција е едитор за колаборативно цртање. Промените се во реално-време и има чат за да се дискутираат истите. Сите цртежи, скици и табели можат да се префрлат на документите и презентациите изработени во сервисот.

Сите промени на сервисот го отсликуваат потенцијалот на веб апликациите кои стануваат се подобри и подобри. Со едитирањето во реално-време Google Docs може да стане сериозен конкурен на Microsoft и нивниот Word, кои пак најавија дека ќе објават поедноставен Office 10 на веб.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии