Google го купи Ångströ, уште еден стартап за друштвени мрежи

„Бoрбата за отворена друштвена мрежа само што започнува, и јас се радувам на мојата нова улога во Google.“ вели Рохит Кхаре, основачот на Ångströ.

Претходно Google го купи Jambool, платформа за виртуелна пари, Slide, Компанија која прави апликации за друштвени мрежи, Aardvark, сајт за прашања одговорени од корисниците, и се откри дека инвестира во Zynga, најголемата компанија за друштвени игри позната по наслови како FarmVille и MafiaWars.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии