Google ги претстави Voice Actions за Аndroid

За користење на гласовните акции потребно е да се кликне два пати на Google боксчето за пребарување на екранот, по што се појавува „Speak now“ екранче.

Ова е супер новитет за Android, но да го ставиме во перспектива. Колку од вас пишуваат пораки или имејл на англиски јазик? Voice Actions моментално е достапен во САД, но Google ќе мора да се потруди повеќе за да ја понуди оваа одлична опција и за останатиот не-англиски свет.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии