Google фанови ги гаѓаа со јајца германските куќи кои се кријат на Street View

Google го стартуваше Street View во Германија пред недела дена после долги расправи за приватноста со властите и корисниците. Street View прикажува фотографски панорами од 360 степени од секоја улица, па евентуално се овозможи секој германец да може да побара неговата куќа и локација да биде замаглена на сликите. Скоро 3 отсто од граѓаните на германските градови со слики на Street View побараа нивните куќи да бидат замаглени.

Google се дистанцираше од инцидентот велејќи дека луѓето имаат избор за појавување на сликите, додека полицијата во Есен вели дека ќе започне истрага за нанесување штета на имот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии