Google Docs се нов дизајн и кратенки за тастатура

IT.mk редакција

во Веб

Google Docs сега го имаат интересниот и модерен дизајн кој што претходно беше претставен со Google+. Новиот дизајн е поелегантен без истагнати линии како маргини меѓу полињата, и ги има големите црвени компчиња кои се за главните опции. Docs изгледа интересно, но се додека не отворите документ. Дизајнот на интерфејсот за уредување на документи останува ист.

Заедно со дизајнот, Google претстави и кратенки за користење на тастатурата за навигација низ едиторот. Тоа што е интересно е што не мора да се запомнат сите кратенки, кога ќе ги заборавите доволно е само да откуцате ? (прашалник) било каде на екранот и ќе се појави листата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии