Google Docs доби 450 нови фонтови, 60 нови темплејти и Drive интеграција

Google додаде купишта нови фонтови и темплејти во својата Docs апликација со кои ќе им се овозможи на корисниците да бидат „покреативни“. Сите 450 фонтови се додаваат со Add Fonts што ќе ве одведе на Google Web Fonts страната, од каде може да се додадат во колекцијата.

Покрај фонтовите, Google додаде и опции за веб складиштето Google Drive, повеќе опции за вметнување на слики во Docs, и можност за пребарување на архивата на Life, можност за подесување на големината на страна, преку 60 темплејти… повеќе ќе прочитате на нивниот блог.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии