Google Docs апликацијата прави текст од фотографии

Со апликацијата ќе може да се споделуваат документи во Gmail, самата апликација ги препознава контактите што овозможува брзо споделување на содржината, или да се стави виџет на почетниот екран за брзо правење на фотографија или креирање на документ, пример, фаќање на белешки.

Интересната новина е што апликацијата може да искористи фотографија од физички документ и да ја претвори во текст во Docs. Пример, со камерата на телефонот може да се слика мени од ресторан и тоа веднаш ќе се претвори во текст кој ќе може да се едитира и споделува.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии