Google+ доби редизајн, ќе се обиде да биде друштвена мрежа за заеднички интереси

Социjaлната мрежа Google+ (да, сè уште постои) доживува прoмени. Google ги искористи двете најпопопуларните функционалности, Communities и Collections, кои ги препакува како „нов Google+“. Промените ја фокусираат социјалната мрежа на интересите на корисниците и на заедниците во кои учествуваат. Communities секој ден добиваат 1,2 милиони нови членови, а Collections има 40.000 различни интереси од ТВ серии како Игра на троновите до нешто покорисно како HTML5 и Javascript.

Dragon Final Animation

Промените доаѓаат истовремено и на десктоп и на мобилната верзија, на Android и на iOS. Засега новата верзија е во бета фаза и корисниците ќе треба да се согласат да бидат префрлени на новиот изглед, објасни Google на својот блог. За жал, промените нема да го решат најголемиот проблем на Google+, а тоа е недостатокот на корисници. Можеби мрежата изгледа подобро од било кога, секако далеку подобро од Facebook, но ѝ недостасуваат вашите пријатели.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии