Google.com доби инстант прегледување на страни

Инстант прегледувањето дефинитивно ќе овозможи да дојдете до правите резултати, но и ќе го истакне веб дизајнот, придонесувајќи кон поинтензивно отварање на веб сајтови кои имаат попривлечен изглед.

Според Google, инстант прегледувањето има неколку предности:

  • Брзо споредување резултати – визуелно споредување помага при одредување на тоа што ви е потребно, како и која страна изгледа подобро
  • Точно одбирање на релевантна содржина – истакнатиот текст, одбележан во помарабжасто, би може понекогаш да ви означи каде се наоѓа терминот што го барате на бев сајтот, што ќе помогне да одлучите дали е тоа што го барате.
  • Интеракција со резултатите – прегледувањето на страните ќе ви дозволи да го видите дизајнот на страната. Барате графикон, слики, мапи или листи? Погледнете дали има во прегледот.

Опцијата постепено стартува и ќе биде достапна на google.com за сите корисници, но додека стане достапна за вас новата опција може да ја пробате тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии