Goo.gl екстензија за Chrome и Firefox

Со Chrome екстензијата,со едноставното кликнување на копчето, URL-то веднаш ќе ви биде смалено, а со кликање и на QR код копчето веднаш ќе го добиете и QR кодот како на сликата. Ако го кликнете копчето „детали„ ќе ве однесе на страницата на goo.gl каде ќе ви даде статистика за тоа како колку пати е кликнато на вашиот линк во одреден временски период.

Генерираниот URL во истиот момент автоматски ќе се ископира и веднаш ќе можете да го искористите. Исто така, ја имате можноста и наместо да кликате на копчето да си креирате своја кратенка од тастатурата за истата намена.

Ако се логирате со Google сметка, можете и да си ја зачувувате историјата на скратени линкови кои можете да ги употребите повторно.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии