Настанот претставува промовирање на слободниот софтвер и градење на заедница на корисници и поддржувачи.

„Сакаме да им дадеме на компјутерските корисници во Македонија шанса да го испробаат GNU/Linux бидејќи тој е одличен оперативен систем. Сакаме ваквиот собир да биде еден вид промоција и презентација која ќе ги избрка предрасудите што луѓето ги имаат за GNU/Linux. Сакаме да придонесеме во користењето на легален софтвер. Сакаме да придонесеме во користењето на квалитетен софтвер.“ велат од Слободен софтвер Македонија.

GNU/Linux Install Fest 2010 @ Хаклаб КИКА ќе се одржи на 20 ноември.

2 коментари на “GNU/Linux Install Fest 2010 @ Хаклаб КИКА

  1. Нема да има никаква дискусија, па може да го извадите тој дел. Ќе биде чисто инстали burn фест. Се работи за застарени информации а сајтот е уште во изработка, затоа и ги замолив сите да не го испраќаат линкот никад, ама ете, џабе. :)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии