Gmail ќе добие нов дизајн

„Преку годините додававме безбројни опции за Gmail што го направија да биде моќна алатка, но за тоа време интерфејсот стана преполн и комплексен.“, вели Google.

Со новите теми можеби ќе се појави проблем со Labs, опциите кои се во тест фази, бидејќи новите теми може да не одговараат, но тоа би требало да се среди додека стартува новиот дизајн за сите корисници. Google додава дека новите страни се дизајнирани да им се додаваат нови опции со што ќе се добие страна со повеќе информации, зависно од резолуцијата на екраните и корисничките сетирања.

Покрај Gmail и Google Calendar ќе си добие нов редизајн кој ќе се промени во наредниве неколку дена.

2 коментари на “Gmail ќе добие нов дизајн

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии