Гледање филмови на Facebook? Звучи како добра идеја…

За жал, апликацијата функционира само во САД, но не би изненадило да видиме уште вакви апликации или да видиме филмска премиера која ќе се случи на Facebook.

Facebook има околу 600 милиони корисници, а од нив огромен дел веќе ги користат виртуелни валути (кредитите) за купување на виртуелни предмети на разните апликации. Знаејќи го ова стримање филмови преку мрежата звучи како добра бизнис идеја. За корисниците можеби ќе биде тешко да се следи филмот додека некој ви пишува на чет, но тоа не би било проблем да функционираат добро апликациите.

Интересно е што филмот може да се стартува и преку мобилен телефон, како што твита Питер Кафка од AllThingsDigital.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии