Гифпокалипса! Сега може да споделите анимирани .gif слики на Facebook

Facebook до сега успеваше да ги игнорира анимираните .gif фајлови кои го опседнаа интернетот. Но, сега пребарувачот за gif фајлови, Giphy, успеа да креира код кој всушност ги врти анимациите на мрежата. Се што треба да направите е да постирате URL од gif фајловите на Facebook или да споделите фајл на мрежата директно преку Giphy со ‘Share Gif’ опцијата. Сепак, анимираните слики не се вртат постојано како вистинските .gif фајлови, туку на Facebook се споделуваат како видеата, па ќе треба да кликнете на play копчето за да се пуштат. Во секој случај, доста интересен хак на Giphy.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии