Ги знаеме сите ваши тајни, вели Стив Хoфман од Reddit

Стив Хофман, ко-основачот на Reddit, вели дека нема дилeма околу монетизацијата на сервисот. Таа мора да биде преку реклами, но предноста на Reddit е што знае како да ги таргетира тие реклами. Г. Хофман беше говорник на неодамнешната TNW конференција, на која освен финансирањето, зборуваше и за дизајнот на Reddit и за предизвиците кои сега ги има платформата.

„Не е нуклеарна физика, заработуваме од реклами. Многумина веќе го изодеа на овој пат на интернет пред нас. Нашиот производ функционира одлично. Ги имаме најдобрите корисници на Интернет, кога брендот ќе се поврзе со корисниците на Reddit тоа е навистина наверојатно. Имаме заедница за сѐ, ова е она што им го велиме на нашите клиенти кога ги обидуваме да се рекламираат“, вели г. Хофман.

Интервјуто е интересно, а и не е премногу долго, па доколку сте љубители на Reddit можете да го изгледате во целост.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии