GGS05E16: Анбоксинг на ASUS ZenBook 14, Resident Evil 2, GGJ Македонија

Оваа епизода на GG е првата оваа сезона во која претставуваат хардвер, иако и PlayStation Classic веќе ја видовме сезонава. Овој пат „специјален гостин“ во студиото е Asus ZenBook 14, тоа е оној лаптоп што има дополнителен екран на местото на мауспадот.

Во оваа епизода е и рекапитулацијата на Global Game Jam 2019 кој се одржи на 25 и 27 јануари во Скопје и Битола. Во оваа епизода може да ги прегледате игрите направени на двете локации во Скопје и Битола.

Ако сакате да прескокнете сè друго и да ја прегледате рецензијата на лаптопот скокнете до 1 час и 5 минути. Лаптопот доаѓа со повеќе од солиден хардвер. Процесорот е U: Intel Core i9-8950HK, Core i7-8750H или Core i5-8300H; 16 GB RAM; графичка картичка Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB; 1TB или 512GB PCIe SSD, 512GB или 256GB SATA SSD.

Што се однесува до игрите, тука може да ја погледате и Resident Evil 2.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии