GGS04E14: Игри од Global Game Jam, а Dark 1 се гости во студио

Викендот кој заврши во Скопје, Битола и Струга/Охрид се одржа Global Game Jam. Куп ентузијасти се собраа на три локации и креираа видеоигри. Настанот традиционално е организиран од Македонска асоцијација за развивање игри, МАГДА.

Дел од овие видео игри може да ги погледнете во емисјата, секако не сите. Ако сакате да ги разгледате и поиграте игрите, може да го најдете на сајтот на Global Game Jam, и тоа Битола и Скопје. За жал, игрите од локацијата Струга/Охрид, сè уште не се прикачени.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии