GG.mk S02E08: Како што сите знаете, Oculus е иднината на гејмингот

Многу се зборува за виртуелната реалност како иднината на гејмингот. Но, таа иднина сè уште се развива, предводена од Oculus Rift кој беше искористен од еден македонски тим да направи фантастична игра. Двајца членови од тимот Dark-1, Кристијан Трајковски и Филип Чаусидис, гостуваа во eмисијата за игри GG.mk, каде објаснуваа како се работи со Oculus Rift и како може виртуелната реалност да се искористи за гејминг. Во меѓувреме додека нестрпливо ја чекаме таа откачена иднина, се рецензираа Assassin’s Creed Syndicate, Hard West, Anno 2205.

Disclaimer: IT.com.mk е медиумски партнер на GG.mk бидејќи веруваме дека гејмингот е добро хоби, и се почестo одличен е-спорт.

1 коментар на “GG.mk S02E08: Како што сите знаете, Oculus е иднината на гејмингот

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии