GG.mk S02E02: Гостува Милан Тасевски, креатор на првата македонска игра на табла

Image courtesy of Milan Tasevski

Small Star Empires е игра на табла, креирана и нацртана од Милан Тасевски. Ова е првата македонска игра на табла, која беше претставена на втората епизода на GG.mk од втората сезона. Игрите на табла постојат пред видеоигрите, и сé уште се популарен и заразен жанр за играње со пријателите. Дури и во Македонија. Можеби треба да го извлечете гиковското во вас за да играте вакви игри, но штом почнете да фрлате коцки, верувајте ни, ќе се навлечете на нив веднаш.

Disclaimer: IT.com.mk е медиумски партнер на GG.mk бидејќи веруваме дека гејмингот е добро хоби и одличен е-спорт.

2 коментари на “GG.mk S02E02: Гостува Милан Тасевски, креатор на првата македонска игра на табла

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии