Game of Thrones и Wolf of Wall Street се најпиратирани за 2014-та

Повторно декмври, ново пребројување на пиратираните серии и повторно Game of Thrones. Во 2014 година серијата преку BitTorrent е преземена дури 8.1 милиони пати, серијата постави и рекорд по бројот на сидери со 254.114 кои ја споделуваа серијата истовремено, јави Mashable.

Зад Game of Thrones на HBO, следат Walking Dead на AMC со 4,8 милиони преземања и The Big Bang Theory на CBS со 3,9 милиони. Интересно, но за Game of Thrones ова може да биде последната година на првото место откако HBO за 2015 година најави сервис за стримање на најпопуларните содржини.

Што се однесува до филмовите на прво место е The Wolf of Wall Street со 30.035 милиони преземања, на второто место е цртаниот Frozen со 29,919 милиони преземања. Еве ги листите на топ 10 преземени серии според TorrentFreak за серии и Excipio за филмови:

TВ серии

 1. Game of Thrones: 8,1 милиони преземања
 2. The Walking Dead: 4,8 милиони преземања
 3. The Big Bang Theory: 3,9 милиони преземања
 4. How I Met Your Mother: 3,5 милиони преземања
 5. Gotham: 3,2 милиони преземања
 6. Arrow: 2,9 милиони преземања
 7. Grey’s Anatomy: 2,8 милиони преземања
 8. Vikings: 2,7 милиони преземања
 9. Suits: 2,5 милиони преземања
 10. South Park: 2,4 милиони преземања

Филмови

 1. The Wolf of Wall Street: 30,035 милиони преземања
 2. Frozen: 29,919 милиони преземања
 3. RoboCop (both 1987 and 2014 versions): 29,879 милиони преземања
 4. Gravity: 29,357 милиони преземања
 5. The Hobbit: The Desolation of Smaug: 27,627 милиони преземања
 6. Thor: The Dark World: 25,749 милиони преземања
 7. Captain America: The Winter Soldier: 25,628 милиони преземања
 8. The Legend of Hercules: 25,137 милиони преземања
 9. X-Men: Days of Future Past: 24,380 милиони преземања
 10. 12 Years a Slave: 23,653 милиони преземања

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии