Foursquare надмина 10 милиони корисници (инфографик)

Само две години стариот стартап забележува околу 3 милиони чекирања на ден. Околу 6.230 чекирања се од јапонски саке барови. За тие што не знаат, чекирање е кога корисник ќе сподели дека е на некоја локација. Според инфографикот, машки спротив женски корисници е 50-50, исто како што има корисници надвор и во САД.

Најчесто корисниците се чекираат од продавници за облека, банки, продавници, често од дома и од трговски центри. Има околу 1.061 чекирања од болници кои најавуваат раѓање на дете.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии