Foursquare ќе соработува со големите интернет пребарувачи

„Нашите податоци генерираат интересни трендови кои го збогатуваат пребарувањето.“ вели Кровли.

„Може да ги направиме анонимни податоците и да ги искористиме местата што се популарни во моментот. Twitter му помогна на светот и интернет пребаручите да знаат што луѓето зборуваат. Foursqare ќе им дозволи на луѓето да пребаруваат каде одат луѓето и што е популарно а што не.“

Ова е одличен бизнис модел на стартапот кој сега има 2 милиони корисици и е оценет на 90 милиони долари. Пример, ресторан ќе сака да понуди добри попусти за чекирања [Foursqare термин за одбележување на локацијатa] во ресторанот со што ќе добие популарно место како резултат на пребарувачот. Секој сака да биде популарен. Исто и корисниците кои сакаат да бидат „видени“ на популарни места.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии