Foursquare 3.0 со таб со препораки и нови титули

Новина е Explore табот кој го прашува корисникот каде сака да оди, пример по храна, пијачка или продавница и потоа му сугерира места блиски до него. Сите сугестии се базирани според корисничките пријатели и нивните чекирања.

„Со години сакавме да изградиме енџин за препораки за реалниот свет со претварајќи ги сите чекирања и совети што ги видовме од вас, вашите пријатели и поголемата foursquare заедница во персонализирани препораки.“, вели основачот Денис Кровли во блог пост.

Foursquare воведува уште неколку титули покрај „градоначалник“, пример за лојалност и специјалист за чекирање со повеќе луѓе во едно место, Newbie специјалист за прво чекирање и Flash специјалист за некој што ќе направи нешто прво и специјално тој ден. Ова ќе им овозможи на локалните бизниси да понудат повеќе понуди зависно од титулите.

Вратена и leaderboard таблата Што прикажува колку поени се собрани тој ден наспрема вашите пријатели.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии