FoodGuru е нов стартап за достава на храна

IT.mk редакција

во ИТ.МК

Нов сервис за достава на храна им е достапен на граѓаните на Скопје. FoodGuru е сервис за достава на јадење кои има повеќе партнери чија храна се испорачува.

Сервисот е своевидна современа продавница за храна, од која може да порачате различни јадења кои и не мора да се од ист ресторан. Ова значи дека може да порачате ручек од едно, а десерт од друго место.

Она што се гледа поретко е дека за секој сендвич, пица или хамбургер има опции кои корисникот може да ги додаде или отстрани од сендвичот, на пример кашкавал, кечап, лук и слично. Овде корисниците веројатно ќе забележат дека има недостатоци, на пример може да нарачате пица без тесто или тортиља без тортиља, што е малку чудно.

Цената која купувачот ја плаќа за секој производ е иста како во рестораните, FoodGuru единствено наплаќа за доставата.

Како оди целиот процес на нарачка/достава?

Прилично едноставно. Најпрво корисникот одбира производ кој сака да го купи од категориите, на пример „пица и пастрмајлија“, потоа од тука го одбира производот и состојките и состојките.

На крај кога корисникот е задоволен со порачката одбира „порачај“ и ја чека доставата. Според она што може да го видиме на страницата доставата вообичаени трае 45 минути.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии