Fitbit направи паметна алка која ќе ве мотивира да вежбате

Alta е најновата фитнес алка од Fitbit, која сепак не е наменета за фитнес фанатиците, туку за обичните корисници. Најверојатно токму поради ова, за разлика од останатите паметни алки на Fitbit, Alta е дизајнирана поубаво и поедноставно. Цената на Alta e 130 долари, а уредот е веќе достапен во претпродажба.

Алката може да брои чекори и спиење, и има интересна функционалност која е наменета за корисниците кои сакаат да вежбаат, но забораваат. Така доколку корисникот седи предолго, Alta со вибрации ќе го извести дека е време за размрдување. Доколку Fitbit сака да продолжи да биде конкурентен, ќе мора да ги освои и мотивира овие корисници.

Алката може да се поврзе со Bluetooth со iPhone или со Android телефон, а покрај можноста за работа на повеќе платформи, автоматизираноста на алката е дополнителнo интересна можност при рекламирањето. Alta благодарените на технологијата и напредните алгоритнми, автоматски ќе започне да го следи корисникот кога ќе започне со вежбите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии