Firefox стигна до 2 милијарди симнати додатоци

Тоа што е интересно е што огромната бројка од 2 милијарди симнувања се однесува на само oколу 15.000 додатоци, според податоците во текстот. Но… и толку додатоци не се за потценување земајќи в обзир дека се креирани од разни девелопери кои сакале да си го подобрат интернет сурфањето.

На глобалниот пазар, Firefox држи околу 25 отсто од глобалниот пазар, додека во Македонија е најпопуларниот прелистувач, над 50 отсто од македонските корисници го користат овој прелистувач.

Можеби и нефер кон другите девелопери на додатоци, Mozilla направи и листа на најдобрите, според нив, 25 додатоци за Firefox.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии