Firefox го блокира Skype тулбарот

Додатокот Skype toolbar детектира телефонски броеви на веб страни и креира копче преку кое корисниците можат да ги повикаат броевите преку Skype, пример за техничка поддршка, за контакт итн… Овој додаток се инсталира автоматски при инсталирање на Skype, често без знаење на орисниците.

Иако додатокот е на листата на блокирани додатоци, сепак ова е „мека блокада“. Корисниците ќе можат да го вклучат додатокот преку менито за додатоци, сепак можеби е подобро да се почека за постабилна верзија, за која oд Skype велат дека работат со Mozilla на проблемот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии