Firefox додаток за контакти

„Контаките и листите на пријатели станаа интегрален дел од како ние се дружиме онлајн. Вашите имејл адреси, Twitter следбеници и openID се користат на илјадници начини при конектурањето, следењето и споделувањето информации онлајн.“ вели Мајкл Хансон, инжинер во Mozilla Labs.

Ова е експеримент со ограничени можности, но со тек на време ќе бидат додадени други сервиси за да може да се синхронизираат со прелистувачот, и ќе се направи API за сајтовите за да може листата да се искористи при споделување информации.

Додатокот можете да го симнете тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии