Финансиска анализа на настани со Python

Видеото покрива анализа на финансиските пазари и влијанието на големи настани (како финансиската криза или КОВИД-19) врз истите.

Времетраењето е нешто под 20-минути и е наменето за почетници со програмскиот јазик Python.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии