Facebook vs. Zynga

Да, Zynga има помалку корисници, над 200 милиони гејмери споредено со 500 милиони Facebook корисници. Но Zynga има повеќе вработени, 1.400 наспроти 1.000 на Facebook и заработила повеќе пари во 2009 година.

Интересно најпопуларните игри на Zynga: FarmVille, MafiaWars, Frontier Ville се и најпопуларните апликации на Facebook. Не за џабе голем дел од профитот од Facebook реклами доаѓа од Zynga.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии