Facebook тестира „случувања во реално време“

„Се случува сега“ барот наликува на Twitter фидот каде се листаат сите најнови твитови од корисници кои се следат. Разликата е што на новиот Facebook бар ќе ги прикажува активности во мрежата, но не се прикажуваат најнови статуси, кои ќе останат на стандардниот ѕид.

„Моментално тестираме опција во News Feed-то која им прикажува на луѓето што нивните пријатели коментираат и на што кликаат Like, во моментов кога овие активности се случуваат на Facebook.”, вели друштвената мрежа.

Facebook додава дека опцијата се тестира со мал дел од Facebook корисници, и дека може да се очекува да се појави во наредниве недели.

2 коментари на “Facebook тестира „случувања во реално време“

  1. Незнам каде го видов. Мислам кај еден другар. Активностите се на десната страна, а објавите си остануват на истото место. Во секој случај подобро вака.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии