Facebook тестира автоматско синхронизирање на фотографии на Android уреди

Друштвената мрежа тестира автоматско синхронизирање на фоографии на телефоните кои работат на Android. Вакво автоматски синхронизирање веќе видовме кај DropBox, Apple iCloud и други веб сервиси, но сите тие се во суштина веб складишта за складирање на фајлови, додека Facebook е платформа за содржина. Но, во исто време Facebook e место каде што првин ги закачуваме сите наши фотографии.

Новата опција се нарекува Photo Syncing, и според Verge, ги закачува фотографии приватно со можност Аndroid корисникот подоцна да се логира на Facebook и да ги одбере и сподели.

Синхронизацијата на фотографиите се случува во моментот на сликање, иако апликацијата внимава на батеријата и на опциите за синхронизација пред да ги закачи на Веб. Пример, постои опција да се синхронизираат фотографии само ако е на WiFi мрежа.

1 коментар на “Facebook тестира автоматско синхронизирање на фотографии на Android уреди

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии