Facebook стартува приказни меѓу два пријатели

Опцијата за стартување на пријателски страни ќе биде под сликата на пријателот. Потребна е дозвола од двата пријатели за да се креира страната. Сега за сега страните не се достапни за сите, стартуваат денес, и ќе бидат достапни постепено за сите корисници.

Тоа што е интересно е за да видите една Friendship страна ќе треба да бидете Facebook пријатели само со еден од двајцата корисници. Иако тие споделени информации треба да бидат одбележани како јавни, сепак овие страни можат да бидат сериозно нарушување на приватност бидејќи трета личност ќе може да ги гледа сите интеракции меѓу двата пријатели, без да биде Facebook пријател со еден од корисниците.

Од друга страна, можат да бидат перфектнa алаткa за споделување информации со пријателите. Токму заради тоа сме на Facebook, нели?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии