Facebook со промени како прегледуваме слики кои сега се со висока резолуција

Фотографиите на Facebook исто така ќе бидат со голема резолуција. Како демонстрација за каков квалитет станува збор може да се погледнат фотографиите од албумот на National Geographic профилот. Дополнително сликите со можат да се симнат со „Download in high resolution“ oпцијата под сликите.

При отварање на сликите на Facebook ќе се отвори прегледувач (viewer) за сликите со кој ќе може да се скрола низ албумите без потреба да се лоадира нова страна за секоја фотографија како што е сега. Пример е сликата подолу.

Fаcebook исто така го поедностави тагирањето и закачување на сликите. Сега ќе може да се тагираат луѓе на неколку фотографии одеднаш

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии