Facebook со нова опција за развивачите да си ги тестираат апликациите

Системот го користи Graph АPI-то преку кое може да се контролираат тест профилите, да бидат пријатели меѓу себе и кое може да се искористи за секој тест профил да добие разни дозволи за апликацијата.

Сите тест профили можат да бидат достапни за сите развивачи поврзани со апликацијата. Тест профилите не можат да имаат интеракција со реалните профили и фан страни, но ќе бидат исклучено од спам филтрите. Тест профилите нема да можат да се конвертираат во нормални кориснички профили, но ќе има опција за нивно лесно бришење откако ќе се заврши со тестирање на апликацијата.

Стариот систем за користење на тест профили ќе се изгаси до крај на годината.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии