Facebook со нов дизајн и 400 милиони корисници

„За да го прославиме шестиот роденден и 400-те милиони корисници, го правиме тоа што најмногу го сакаме – градиме и стартуваме нови продукти.“ вели Марк Зукерберг.

Facebook објави нов дизајн кој полека стартува кај корисниците. Новитетите се промена на положбата на нотификациитe, промена на левиот таб коj служи како мени, поинакво разгледување на фотографиите… Има и интересна измена со барот за пребарување кој е многу поголем и е во центар.

Покрај овие измени на дизајнот, блогот TechCrunch открива дека Facebook работи на проект „Титан“ т.е. планира да направи сериозни измени на имејл сервисот, па можеби и да му конкурира на Gmail.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии