Facebook сега има над 750 милиони корисници

Интересно е што друштвена мрежа каде „само“ се дружиме станува сериозен конкурент на сериозен бизнис како индексирање на мрежа. Да, зборувам за Google кој забележа рекорд од 1 милијарди посетители на своите веб сајтови во еден месец. Но, можеби е поимпресивна брзината со која Facebook станува интернет гигант од калиброт на Google, Microsoft, Аpple. Дали Facebook ќе има 1 милијарда корисници до крај на годината?

Можеби правото прашање е колку од тие стотина милиони корисници се активни дневно?, или месечно?, иако не верувам дека Facebook би открил таква статистика. Но од друга страна, колку луѓе што ги познавате, помлади од 35 години, не се активни на Facebook?

Сликате погоре е од Vincos.it, каде ќе најдете поголема верзија.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии