Facebook работи на конкурент на YouTube Channels

Facebook работи на подобра интеграција на видео содржините на својот сајт, промените на страната на ABC News прв ги забележа Techcrunch. Дел од страните веќе се надградени со новиот изглед, а остатокот ќе биде надграден веќе следната година, која и не е толку далеку.

Станува збор за функционалност која друштвената мрежа ќе им ја понуди на компаниите кои нудат видео содржина, посебно поголем дел за „Featured Video“ кое ќе биде избрано од сопственикот на страната. На пример страната ABC News е веќе надградена и можете да видите како ќе изгледа услугата во иднина.

За сега е непознато дали и кога опцијата воопшто ќе стигне до обичните корисници или ќе биде резервирана за компаниите. Компанијата веќе има договор со NFL за пренос на најдобрите моменти од натреварите на Facebook страната со Verizon реклами. Сепак и покрај ова, мрежата е прилично бавна при креирањето на можности за креирање на видеа, а презенацијата на видеата на куп е ужасна.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии