Facebook претстави календар, ги редизајнира Events

Facebook гo претстави Events Callendar преку кој ќе ги потсетува корисниците за сите настани на кои се повикани. Покрај календарот сега во листата на настани ќе бидат додадени и родендените на пријателите.

Редизајнот е стартува на Hackathon уште пред една година, пишува Facebook, и сега, откако е готов, ќе биде достапен за сите корисници во наредниве неколку часа.

Во календарот ќе ги најдете сите родендени и настани, а со поминува со глувчето преку линковите ќе имате опција од тука да одберете дали ќе присуствувате на настанот или не. Поканите кои ви се пратени се излистани најгоре и се најистакнати бидејќи Facebook претспоставува дека тие ви се најважни.

Постои и опција да се експортира календарот во Apple iCal, Microsoft Outlook или Google Calendar.

1 коментар на “Facebook претстави календар, ги редизајнира Events

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии