Facebook од FBML преоѓа на iFrames за креирање на табови

„Очекувајќи ги намерните грешки при промената, го апдејтиравма Platform Roadmap и овозможивме миграција да им дадеме можност на програмерите да ги надградат и тестираат своите апликации.“, вели Facebook во блог пост во кој ги потсеќа сите програмери да се префрлат од сабота, 12-ти март.

„Со миграцијата, апликациите вметнати со iframe не можат веќе да користат прелоадиран FQL. Забележете дека прелоадиран FQL ќе продолжи да работи со FBML апликации и дека прекинатата поддршка на прелоадиран FQL за iFrame нема да влијае на FQL.”

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии