„Преку 100 милиони луѓе го користат Facebook преку мобилен секој месец, а Android е еден од најбрзо растечките мобилни платформи. Ние го објавуваме алатките и примери од кодот со што е поедноставено за илјадници Android програмери да ja интегрираат Facebook платформата во нивните апликации и да допрат до се-растечката мобилна публика.“ се вели во краткиот Facebook пост.

Софтверскиот пакет ќе го најдете на github.com/facebook/facebook-android-sdk.

btw се сеќавате на Vip Android предизвикот? Ова може да им помогне на сите заинтересирани програмери при градењето апликации лесно и едноставно да ги интегрираат друштвените мрежи, што е и еден од критериумите за добра апликација.

3 коментари на “Facebook објави Android SDK

  1. I came right here to be amuse, but I got just that, the only gripe is, I could convey more. Make sure you keep on posting. I beg of you. Your one as well as within the best of enthusiastic fans. P.S. don’t stop right now ok, I managed to get you stroke up for much more hehe.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии