Facebook нотификациите сега се појавуваат на табот на прелистувачот

Вака корисникот не мора нон-стоп да се префрлува на табот со отворениот Facebook, туку ќе е потребно брз поглед да се види дали има нови нотификации. Од друга страна, Facebook е зависност, па сега ќе се биде постојано во готовност на нови нотификации.

Проблем со ова мала новина е што кога се отвараат повеќе страни, пример повеќе од 7, табовите се смалуваат и со тоа и текстот, па бројчето кои информира за нотификациите го снемува.

Нотификациите преку табовите функционираат со сите прелистувачи.

„Овие нотификации преку табовите ја олеснуваат Facebook еволуцијата од посетена дестинација како веб страна, во алатка која е често оставена отворена во прелистувачот, како имејл.“ забележува InsideFacebook.

Корисниците откако го отвараат Facebook, продолжуваат да си прават други работи на интернет, па овие нотификации ќе ги привлечат корисниците назад.

1 коментар на “Facebook нотификациите сега се појавуваат на табот на прелистувачот

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии