Facebook наскоро ќе има 600 милиони корисници

Social Backers гo собрале бројот на корисници по земји преку алатката за креирање на Facebook реклами. При креирање на рекламите кога ќе напишете земја Facebook, со цел да се одреди таргетираниот број, ви кажува колку корисници има од таа земја. Користејќи ја таа статистика го добивате бројот на корисниците на друштвената мрежа.

Според листата на SocialBackers Македонија со 793.640 корисници се наоѓа на 77-то место.

1 коментар на “Facebook наскоро ќе има 600 милиони корисници

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии