Facebook ја промовира Friend Finder алатката да си ги најдете пријателите

Со алатката, пример ако го користите Gmail сервисот, Facebook ќе ви ги најде сите пријатели кои имаат профил на мрежата според имејл адресата. Првин ќе дадете дозвола на Facebook да се поврзе со мејлот, обично мејлот со кој е поврзан профилот. Но, има опција да си додадете мејл по избор.

Потоа ги добивате листата на контакти кои имаат веќе профил на Facebook па можете да си ги додадете како пријатели.

Доколку Facebook не може да најде профили на некои вашите пријатели и контакти од имејл листата, ќе ви сугерира да им пратите покана да отворат профил. Што се однесува до овој дел, наша препорака е да не праќате никакви покани и да ги спамирате контактите и пријателите. Сигурно до сега чуле за Facebook па нема потреба да бидат спамирани.

2 коментари на “Facebook ја промовира Friend Finder алатката да си ги најдете пријателите

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии