Facebook го копира Google+ со нов дизајн за фотографии

Facebook тестира нов интерфејс за преглед на фотографии каде фотографијата ќе биде поставена лево, позади неа има црна позадина, а коментарите, копчето Like и рекламите ќе бидат поставени од десната страна. Доколку ви изгледа препознатливо е бидејќи ваков интерфејс има Google+. Не се работи за сличен интерфејс, туку за ист.

Еве како изгледа фотографија на Facebook од Сем Бајфорд од The Verge, кој има пристап до новата верзија. Можеби и некој од вас има пристап бидејќи кога Facebook тестира нови опции зема случајни корисници да ги испроба со нив. Под неа е Google+ интерфејсот.

3 коментари на “Facebook го копира Google+ со нов дизајн за фотографии

  1. Ова е едноставен доказ дека Facebook е веќе очаен и копира од секаде од каде што ќе најде за да заличи на нешто „подобро“. Ми се допаѓа интерфејсот, но Facebook и нивното копирање, особено од Google +, претера.

  2. Od deneska vidov baneri i toa na stranicata za najavuvanje kako i pri loadiranje na profilot i na timeline profilot na koj pak pisheshe "ads not by facebook" :) mnogu chudno posle vleguvanjeto vo 'golemiot biznis' najverovatno im e nalozheno od Wall Street :) Mislam deka kje zagubat klienti so tie postapki…

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии