Facebook додаде опција за гасење на групниот чет

Затоа, по барање на корисниците Facebook воведува опција за да се изгаси добивањето пораки од групниот чет, односно исклучување од групен чет на соодветната група.

Инженерите на Facebook велат дека групите се создадени така да вие сакате да учествувате во дискусијата. Четот може да се минимизира и да не ги добивате пораките, но сепак ја воведоа опцијата.

„Кликни на „Еdit Settings” и отштиклирај ја опцијата „Send me group chat messages”. Но… ако сте изреволтирани со групен чат и одредена група, зошто да не ја напуштите? Шансите се дека одредена група не ви нуди никаква вреднсот.“ вели Ферос Абукхадија, софтверски инженер на групите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии