Facebook додаде нов показател за кога ти се пријателите онлајн

Зелената точка се појавува покрај името на корисничкиот профил. Кога ќе клинете на зелената точка се стартува четот со тој пријатели. Исто така зелената точка се појавува и од страна каде се излистани пријателите, пример, кои пријатели кликнале Like на таа страна.

Со стариот дизајн се појавуваше chat копче во десниот ќош од профилот, каде што се сега poke и message копчето.

„Поистакнатото поставување на показателот на онлајн статусот е најверојатно обид од Facebook да се зголеми бројот на пратени пораки и комуницирање преку чет.“, вели InsideFacebook.

2 коментари на “Facebook додаде нов показател за кога ти се пријателите онлајн

 1. Iskopirano tekst , prevedeno i ne doizbrisano toa kopiranoto.

  Abe fail.. namesto da se istrazuva , da se pravat recenzii , tuka fb novosti samo cvetaat… i aktivno na forumot.. pa ne sum noob , ima crvena ikona na aktivnite temi…

  Sakame hardver , sakame tutovi , sakame pregled na nedelata kako porano , sakame blogovi…

  Dolgogodisen it.com.m citatel

  1. Tnx за забелешката, но не е превод, туку се работеше за цитат до кој линкаме, сигурно нема да го копирам на англиски. :)

   Баш ми е мило што си читател на кој му се допадна неделниот преглед, еден од поомилените нешта на сајтот ми беше, но тоа функционираше на стартиот дизајн, не и на овој бидејќи имаш многу полесно скролање на содржините сега. Имавме план за такво нешто, но нема конректно решение барем во моментов.

   За блоговите, па… целиот сајт сега е блог, поточно полу-блог, така го гледаме. Се согласувам дека треба повеќе содржина и истражувања, но не се согласувам дека активно на форумот не треба да го има, бидејќи има навистина забавни дискусии кои се јавни и достапни за куп корисници кои не се членови. Плус го истакнуваме мислењето на другите, се отвара дискусија.

   Во секој случај, tnx за забелешката долгогодишен читателу. Без сугестија/критика нема да знаеме што правиме ок што не.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии