Еволуција на веб дизајнот (инфографик)

Пред 20 години, на шести август во 1991-ва, Тим Бернерс-Ли ја направи првата веб страна составена од текст, а што се случи од тогаш до денес може да погледнете во одличниот инфографик „Еволуција на веб дизајнот“ на KISSmetrics.

(кликнете на сликата за поголема резолуција)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии