Естонија ги стави своите славни стартапи на поштенски марки

За да ја одбележи својата определба кон технологијата, Естонија издаде серија на поштенски марки од стартапи и компании кои имаат естонски основачи. На марките можат да се најдат логоа од Skype и Transferwise, но и Fortuno, Pipedrive, Cloutex и GrabCad.

Естонија иако е најмала држава членка на Европската Унија со околу 1,3 милиони жители, е можеби најуспешната кога се стартапите во прашање. За да го надмине проблемот кој го има со малиот број на жители Естонија ја објави својата намера преку дигиталното жителство e-Estonia да го зголеми бројот на виртелни жители за 10 милиони до 2025 година.
e-Estonia е проект кој овозможува плаќање на данок или отвораране на компании од странство на пример. Токму вакви реформи на малата балтичка држава и го донесоа името „E-Stonia“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии